Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Poema... Απλά και ωραία!




3 σχόλια:

  1. Ο χορός συνοδεύει τη μουσική ή η μουσική το χορό;
    Εσύ τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να απαντησουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να το απλοποιήσουμε πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω: μπορεί να υπάρξει μουσική χωρίς χορό ή χορός χωρίς μουσική;
    η πρώτη σκέψη είναι πως μπορεί να υπάρξει μουσική χωρίς χορό και όχι το αντίθετο. είναι όμως έτσι;
    άραγε, τι ώθησε τον άνθρωπο να γράψει μουσική αν όχι η ενστικτώδης ανταπόκριση του κορμιού του σε οτιδήποτε τρόπον τινά μελωδικό; με άλλα λόγια, θα έγραφε ποτέ μουσική ο άνθρωπος αν δεν είχε το χορό μέσα του;
    ως εκ τούτων, θεωρώ πως τη σχέση χορού και μουσικής μπορούμε να την κατανοήσουμε εύκολα, αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας τη σχέση ντάμας-καβαλιέρου. και εξηγούμαι:
    δεν έχει νόημα ποιος προηγείται, δε μετράει ποιος/τι από τα δύο έχει μεγαλύτερη αξία. δεν έχει ούτε νόημα ούτε αξία το ένα χωρίς το άλλο!
    γιατί πολύ απλά ο ζωμός χρειάζεται και τα δύο αυτά συστατικά για να γίνει...μαγικός!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ. Η μουσικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χορού, αλλά δύσκολα την κατακτάς, καθώς είναι ένας συνδυασμός επιδεξιότητας και προσωπικής αίσθησης και ερμηνείας της μουσικής. Για να χορέψεις ωραία πρέπει να σε αγγίξει η μουσική, η συγκεκριμένη μουσική που χορεύεις, πρέπει τα πόδια σου να την ψάξουν και το στόμα σου να την τραγουδά (με ήχο ή χωρίς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή